U bent hier

Regiobijeenkomsten

Deze pagina is bijgewerkt op 25 oktober 2018

Regiobijeenkomsten najaar 2018

Ochtendprogramma

  • Plenair: toelichting bij de informatiestandaarden iWmo en iJw, kijkje in het informatiemodel en een intensieve bespreking van de wijzigingen in release 2.3. Deze release wordt op 1 april 2019 geïmplementeerd.
  • Workshopronde: welke impact verwachten gemeenten en aanbieders van deze nieuwe release? Hoe kunnen we ons het best voorbereiden? Hoe trekken we hier in gezamenlijk op?
  • Presentatie van deze ochtend door Zorginstituut Nederland

Middagprogramma

  • Plenair: toelichting bij het Ketenbureau i-Sociaal Domein, de opvolger van Programma i-Sociaal Domein. We bespreken de Werkagenda 2018 - 2019 en de de gezamenlijke doelstelling: het terugdringen van de vermijdbare administratieve lasten voor Wmo en Jeugdwet (zorg in natura). Zie ook: Presentatie Ketenbureau i-Sociaal Domein: Werkagenda
  • Plenair: samenwerking tussen het Ketenbureau en het Zorginstituut.

Workshoprondes middag

Tussen het ochtend- en het middagprogramma verzorgen we een lunch. Aan het eind van de middag sluiten we gezamenlijk af met een borrel.

 

 

Regiobijeenkomsten maart 2018

Presentaties

In maart 2018 heeft het Programma i-Sociaal Domein zeven regiobijeenkomsten georganiseerd voor gemeenten en aanbieders. De bijeenkomsten stonden in het teken van de samenwerking tussen gemeenten en aanbieders om de administratieve lasten in het sociaal domein te beperken. Drie thema's zijn besproken:

Bijeenkomsten in 2017

Lastenvrij inkopen en controleren in het sociaal domein - april - juni 2017

Bijeenkomsten in 2016

Van Contract tot Controle 2 - oktober/november 2016

Verdiepingsbijeenkomsten voor controllers - oktober 2016

Van Contract tot Controle - juni/juli 2016