U bent hier

Standaard administratieprotocol Taakgericht

Organisatie: 
Ketenbureau i-Sociaal Domein
Jaar van uitgifte: 
2019

Dit document betreft het standaard administratieprotocol taakgericht (Mei 2019, v1.0) en wordt als handreiking ter beschikking gesteld. De inhoud van dit protocol sluit aan bij de ‘Standaardartikelen uitvoeringsvarianten Wmo & Jeugdwet Taakgerichte uitvoeringsvariant’. Het protocol heeft als uitgangspunt dat conform de landelijke iStandaarden wordt gewerkt.

Het protocol is na een consultatie van vertegenwoordigers van zorgaanbieders, gemeenten, softwareleveranciers en hun adviseurs, opgesteld door het Ketenbureau i-Sociaal Domein. De taakgerichte variant kent momenteel twee implementatiewijzen: één met berichtenverkeer en één zonder berichtenverkeer. Dit protocol beschrijft de taakgerichte variant met berichtenverkeer.

In tegenstelling tot de standaard administratieprotocollen inspanningsgericht en outputgericht is dit standaard administratieprotocol taakgericht niet vastgesteld door de stuurgroep i-Sociaal Domein. Door de beperkte ervaring met de toepassing van ‘taakgerichte’ financiering met berichtenverkeer moet dit protocol beschouwd worden als handreiking en richtlijn voor het opzetten van een proces waarbij het berichtenverkeer wordt gebruikt binnen de context van een taakgerichte uitvoering.​