U bent hier

Testen van Eigen Bijdrage-berichten vanaf 1 oktober

27 september 2019

Vanaf 1 oktober kan het GGk ook de Eigen Bijdrage start- en stopberichten (401 t/m 404) ontvangen en verwerken. De berichten worden doorgezet naar het CAK waar ze worden verwerkt en een retourbericht (402/404) wordt teruggestuurd. 

Er wordt op moment van dit schrijven hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten; de happy flow werkt, maar we zijn nog met het CAK bezig met het afronden van de testen van de foutafhandeling. Wij verwachten dat dit snel wordt afgerond. Zodra dit het geval is, zullen wij via onze site hierover informeren, dus hou onze website in de gaten. Het CAK verwacht de verwerking met betrekking tot het intrekken van een start- of stopberichten 14 oktober op te leveren. Ook hierover zullen we u informeren via deze site zodra dit het geval is.

Mocht u de Eigen bijdrage-berichten willen testen op de ketentestomgeving (KTO), richt dan op het GGk-beheerdersportaal alvast de nieuwe berichtenstroom in. Meer informatie over het berichtenverkeer Eigen Bijdrage en het aansluiten op het GGk (productie en de KTO) kunt u vinden op de website van het Inlichtingenbureau.

De komende maanden worden door het CAK end2end ketentesten uitgevoerd. Meer informatie over de keten acceptatie testen in de KTO staat in het bericht voor softwareleveranciers. Voor alle testen gelden de richtlijnen van de KTO.  

Vanuit het project GA2020 worden de berichten opgevolgd met het CAK. Wanneer er onduidelijkheden of problemen zijn met de inhoudelijke berichten, kunt u dit melden op email wmoservicedesk@hetcak.nl

Vragen over de iEb-standaard kunt u zoals gebruikelijk stellen aan het Zorginstituut Nederland.

Nieuws archief