U bent hier

Pilot afsprakenkaart: online tool voor vastleggen contractafspraken tussen zorgaanbieders en opdrachtgevers

27 september 2019

Een gemeente of inkoopregio kan vele keuzes maken bij het opstellen van hun contracten. Om de gemeenten te helpen met het maken van deze keuzes en om voor zorgaanbieders begrijpelijke contracten te faciliteren, werkt het Ketenbureau i-Sociaal Domein aan de pilot afsprakenkaart. De afsprakenkaart is een online hulpmiddel voor gemeenten om contracten op te stellen met vooraf gedefinieerde afspraken en mogelijke keuzes binnen die afspraken. Het moet bijdragen aan het terugdringen van administratieve lasten. 

Met behulp van zorgaanbieders, gemeenten/inkoopregio’s en softwareleveranciers is een proof of concept gerealiseerd. Op basis hiervan is in de zomer een prototype van de afsprakenkaart ontwikkeld. De huidige fase van het project is de onderzoeksfase waarin het de bedoeling is om samen met zorgaanbieders en opdrachtgevers in het sociaal domein tot een landelijke last van afspraken met mogelijke keuzes te komen. Hiervoor zijn er drie bijeenkomsten belegd (corresponderend met de regio’s Noord, Midden en Zuid) waarin opdrachtgevers in het sociaal domein, zorgaanbieders en onderzoekers van het Ketenbureau i-Sociaal Domein gezamenlijk tot landelijke afspraken en keuzes proberen te komen. Alle deelnemers hebben bovendien al toegang gekregen tot het ontwikkelde prototype zodat zij ook echt aan de slag kunnen met het invoeren van hun afspraken en keuzes. 

Na afloop van deze onderzoeksfase wordt vanaf medio november de afsprakenkaart breder opengesteld, zodat andere opdrachtgevers ook zelf met de tool aan de slag kunnen gaan. Na een periode waarin het gebruik van de tool en de correctheid van de opgehaalde afspraken wordt geëvalueerd en wordt een go/no-go beslissing genomen over het definitief in product nemen van de afsprakenkaart.

Lees hier uitgebreide informatie over het project.

Nieuws archief