U bent hier

iWmo en iJw 2.3: waar zouden we zijn zonder testers?

2 mei 2019

Op maandag 1 april 2019 zijn de nieuwe versies van de iStandaarden voor de Wmo en de Jeugdwet van kracht geworden: iWmo 2.3 en iJw 2.3. Tijdens de livegang hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Dit komt door de goede samenwerking in de keten én door de gebruikers die de software hebben getest voordat de software daadwerkelijk in gebruik werd genomen. Twee ‘testtoppers’ bij deze release waren Gemeente Noordoostpolder en softwareleverancier Incura. 

Kelvin van Apeldoorn en Roy van Rhedenburg van gemeente Noordoostpolder testten de nieuwe versie van de iWmo en iJw met het softwarepakket van Centric. Zij kregen dit jaar al vroeg de update van hen waardoor ze uitvoerig konden testen. 

Aan de kant van de zorgaanbieders is het meest getest door Hilde Lamberts en Daphne Hilgerink van softwareontwikkelaar Incura. Incura is een softwareleverancier specifiek voor de JW en de ZVW en werken voor kleine en middelgrote zorgaanbieders.

Vroegtijdige opsporing van fouten in de software
Tijdens het testen kwamen beide partijen al snel een aantal bugs in de nieuwe software tegen die zij direct gemeld hebben binnen de keten. De keten kon hier snel op reageren en de software aanpassen. Mede door het nauwkeurige en uitgebreide testen van zowel gemeente Noordoostpolder als Incura verliep de officiële ingebruikname van versie 2.3 voorspoedig, foutloos en soepel.

Dit bericht is overgenomen van het Inlichtingenbureau. 

Nieuws archief