U bent hier

VNG Berichtenapp iWmo iJw wordt per mei 2019 betaalde dienst

7 december 2018

De VNG heeft de Berichtenapp in 2016 ontwikkeld als een tijdelijke gratis dienst voor Wmo en Jeugdwet. Dit gaat veranderen: per 1 mei 2019 neemt ZilliZ de app over. Gebruikers gaan vanaf mei een maandelijks tarief betalen voor het gebruik van de app: € 7,50 ex btw. per AGB-code.

Met de VNG Berichtenapp kunnen zorgaanbieders hun facturen en declaraties voor Wmo en Jeugdwet digitaal aanleveren bij gemeenten. Meer dan 3.000 zorgaanbieders maken inmiddels gebruik van de app. Daarom is het noodzakelijk dat de app behouden blijft en wordt doorontwikkeld. Voor de VNG is dit geen primaire taak en de organisatie is er ook niet op ingericht. Om de continuïteit van de app te borgen en de kosten voor gebruikers zo laag mogelijk te houden is gekozen voor overname door een marktpartij: ZilliZ.

Overstappen

Geregistreerde gebruikers kunnen kiezen om vanaf 1 mei 2019 over te stappen naar de ZilliZ berichtenapp. In hun eigen app-omgeving komt hiervoor vanaf 1 februari 2019 een aanmeldknop. Gebruikers hebben tussen 1 februari en 15 april 2019 de tijd om zich aan te melden voor de overstap naar de ZilliZ-berichtenapp. De overstap wordt dan voor hen geregeld en zij gaan vanaf mei maandelijks betalen voor het gebruik van de app.

Niet overstappen: berichten zelf opslaan en alternatief zoeken

Gebruikers van de app die niet willen overstappen moeten vóór 1 mei 2019 een eigen archief aanmaken van de berichten die op dit moment in de Berichtenapp worden bewaard. Bijvoorbeeld op een USB-stick of harde schijf. Doen zij dit niet dan raken zij die berichten kwijt.

Meer informatie

Vragen

Neem dan contact op met de helpdesk van de VNG Berichtenapp: berichtenapp@weave.nl.

De helpdesk van de VNG Berichtenapp wordt al per 1 januari 2019 overgenomen door ZilliZ. De contactpersonen van de VNG Berichtenapp. Jaap Sikkenk en Robert Warnaar, zijn alleen nog tot en met 31 december 2018 beschikbaar. Het mailadres van de helpdesk, berichtenapp@weave.nl blijft gewoon beschikbaar.

Nieuws archief