U bent hier

Regiobijeenkomsten dit najaar over beperken administratieve lasten

20 augustus 2018

Regiobijeenkomsten over het verminderen van administratieve lasten voor gemeenten en aanbieders met de informatiestandaarden voor de Wmo en de Jeugdwet.

Gemeenten en aanbieders zijn inmiddels beter bekend met de informatiestandaarden voor Wmo en Jeugdwet en passen deze ook toe. Toch ervaren zowel aanbieders als gemeenten nog veel administratieve lasten. Reden voor het Ketenbureau i-Sociaal Domein en Zorginstituut Nederland om de regio's in te gaan. Op zeven plekken in Nederland kunt u dit najaar geïnformeerd raken over de toepassing van de informatiestandaarden iWmo en iJw en over het beperken van vermijdbare administratieve lasten.

Tijdens de bijeenkomsten krijgt u informatie over de release van iWmo en iJw in 2019 en de impact ervan op de administratieve processen bij zorgaanbieders en gemeenten. Daarnaast licht het Ketenbureau i-Sociaal Domein toe welke onderwerpen de komende periode prioriteit hebben om er voor te zorgen dat vermijdbare administratieve lasten beperkt kunnen worden. 

Voor wie

De regiobijeenkomsten zijn voor medewerkers van gemeenten en aanbieders die betrokken zijn bij de in- of verkoop van (jeugd)zorg en ondersteuning, het contractbeheer, de zorgadministratie, het informatiemanagement en/of de financiële verantwoording.

Programma

Het programma van de regiobijeenkomst bestaat uit een ochtend- en een middagdeel. U kunt een dagdeel of de hele dag bijwonen.

Ochtend

In de ochtend licht het Zorginstituut de nieuwe release 2.3 toe die per 1 april 2019 van kracht wordt. U krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Welke impact heeft de nieuwe release op uw administratieve processen?
  • Hoe gaat u om met de implementatie, migratie en conversie?
  • Wat zijn de kenmerken van de 2.3-releases en verschillen met iWmo en iJw 2.2?

Doel: samen een handreiking opstellen

Specialisten van Zorginstituut Nederland en het Ketenbureau i-Sociaal Domein gaan met u in gesprek over het implementatie-, migratie- en conversieproces. Op basis van input die we ontvangen tijdens de zeven bijeenkomsten stelt het Zorginstituut een handreiking op voor de overstap van release 2.2 naar release 2.3.

Middag 

Het Ketenbureau i-Sociaal Domein gaat met deelnemers in gesprek over de onderwerpen uit de Werkagenda 2018 – 2019: onder andere over het maken van inrichtingsafspraken omtrent het gebruik van de standaarden en voorzieningen tussen gemeenten en aanbieders en het aanscherpen van de uitvoeringsvarianten. We zullen deze onderwerpen en oplossingen bespreken tijdens workshops. Meer uitgebreide informatie over dit programma volgt nog. U kunt zich al wel aanmelden. U mag zich met meer collega's van een gemeente of organisatie aanmelden.

Locaties en data

  • Roermond: dinsdag 23 oktober 2018
  • Eindhoven: vrijdag 26 oktober 2018
  • Zwolle: dinsdag 30 oktober 2018
  • Rotterdam: donderdag 1 november 2018
  • Arnhem: donderdag 8 november 2018
  • Volendam: dinsdag 13 november 2018
  • Utrecht: donderdag 15 november 2018

Alle regiobijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden.

 

Nieuws archief