U bent hier

iWmo 2.2 en iJw 2.2 implementatie en bijgewerkte specificaties

3 oktober 2017

Op 1 april 2018 worden iWmo 2.2 en iJw 2.2 geïmplementeerd. Dit gebeurt in een Big Bang: de hele keten stapt tegelijk over op die datum. Geleerde lessen uit de overstap naar 2.1 worden meegenomen in de implementatie van 2.2.

Verbeteringen

iWmo 2.2 en iJw 2.2 zijn verbeterd zodat de berichtenstanden de primaire processen beter ondersteunen.

Bijgewerkte specificaties

Op 2 oktober 2017 zijn bijgewerkte specificaties gepubliceerd voor iWmo 2.2 e iJw 2.2. Deze specificaties zijn de basis voor de implementatie. Meer informatie over de bijgewerkte specificaties vindt u op iStandaarden.nl: Bijgewerkte specificaties iWmo 2.2, iJw 2.2 en iWlz 2.0 gepubliceerd.

Samenvatting implementatiestrategie

  • 1 april 2018: implementatie
  • Overgang via big bang-scenario
  • Migratiedraaiboek rondom overgang wordt beschikbaar gesteld
  • De ondersteunende producten Groene Vink, Validatiemodule en Testvoorziening iStandaarden (TiS) levert Zorginstituut Nederland uiterlijk 15 oktober op
  • De ketentestomgeving (KTO) wordt door de infrastructuurpartijen opgeleverd
  • Er komt een noodvoorziening

Berichtenverkeer iWmo en iJw

Jeugd-ggz

Gemeenten en aanbieders die voor de jeugd-ggz nog niet per 1 januari 2018 gebruikmaken van het iJw-berichtenverkeer kunnen in 2018 later instappen. Het protocol voor later instappen houdt rekening met de implementatiestrategie van iWmo en iJw 2.2. Dit protocol is in voorbereiding.

Vragen en contact

Hebt u vragen over de implementatiestrategie iWmo en iJw 2.2? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

Nieuws archief

In de controleaanpak gebruiken wij zo veel mogelijk reeds bekende gegevens.